Erwtensoep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Breng de met potje bouillon tot een totaal van 2 liter vocht, de verse in hun geheel, de in stukjes, de gerookte spekdobbeltjes en twee aan de kook.
  2. Haal zodra het kookt het (vuile) schuim eraf.
  3. Laat dit vervolgens 20 minuten zachtjes koken.
  4. Roer regelmatig het geheel rustig.

    Voeg de aardappelstukjes en groenten toe en laat de soep nog 45 minuten zachtjes koken.
  5. Roer de soep goed zodat de aardappelblokjes lekker oplossen in de soep.
  6. Dan proeven en breng eventueel op smaak met zout en peper.

    1e dag is de soep wat dunner en de 2e dag op de juiste dikte.
  7. Heeft blijkbaar tijd nodig.
  8. Maak de soep daarom een dag voordat je hem wilt eten!

    Uiteindelijke resultaat is ongeveer 3 liter soep.
25
25
25

Variaties op Erwtensoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Erwtensoep
VariatieAantalGang
Erwtensoep28Soepen
Oud hollandse erwtensoep2Soepen
Vegetarische erwtensoep2Vegetarisch

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in worst en runderbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in worst en runderbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in worst en runderbouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in worst en runderbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in worst en runderbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
388 kcal
19%3104 kcal
Vetten
33 g.
47%264 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
2%56 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Erwtensoep