Erwtensoep met worst en croutons
- Herkomst Nederland
- Categorie Maaltijdsoepen
- Erwtensoep recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Soeppan
Bereidingswijze
- Pel de en hak er 1 fijn.
- Was en schil de wortels en de en snijd ze in kleine blokjes.
- Bak het stuk in een grote soeppan kort aan.
- Voeg ook de wortels, de en de gehakte ui toe.
- Spoel de erwten goed af en voeg ze toe samen met 2 liter water.
- Breng het geheel aan de kook en laat de soep ca. 1 uur en 30 minuten pruttelen.
- Haal het stuk er na ca. 1 uur uit.
- Snijd het en de overgebleven ui en de worst aan kleine stukjes en bak ze 4-6 minuten in de .
- Klop de lobbig.
- Roer de erdoorheen.
- Snijd het in blokjes en doe ze in de soep.
- Breng alles op smaak met en .
- Was de peterselie en hak hem fijn.
- Serveer de soep met de mierikswortelroom, de peterselie, de worst en de croutons.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Erwtensoep uit Slowcoooker48u
-
Recept
Erwtensoep met Groninger worst41u30m
-
Recept
Echte ouderwetse erwtensoep43u30m
-
Recept
Erwtensoep42u25m
-
Recept
Erwtensoep met grove rookworst43u
-
Recept
Erwtensoep44u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in brood
- Sporen van ei kunnen voorkomen in brood
- brood en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 411 kcal | 20% | 1644 kcal |
Vetten | 28 g. | 40% | 112 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 17 g. | 6% | 68 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |