Snijd de sjalotje ragfijn en smoor ze een paar minuten in de helft van de zonder te laten kleuren.
Voeg de toe en de witte wijn(1 deciliter) en de visbouillon(1 deciliter).
Laat alles onder af en toe roeren op een laag vuur inkoken tot er de helft van over is.
Giet de saus door een zeef en voeg de creme fraiche en de slagroom(1 deciliter) toe.
Zet alles weer op het vuur en laat verder inkoken totdat de saus begint te binden.
Snijd de zalm(300 gram) schuin in escalopes van 1 a 1,5 cm dik en bestrooi ze met zout(1 stuk) en peper(1 stuk).
Verhit olie(1 eetlepels) in de koekepan totdat ze begint te roken en bak de zalmescalopes hierin aan beide kanten in ca 2 minuten gaar.
Klop op het laatste moment de resterende boter(50 gram) in vlokjes door de saus en voeg een scheutje citroensap(1 stuk) toe.
Maak de saus op smaak met zout(1 stuk) en peper(1 stuk).
Giet op voorverwarmde borden een beetje saus en leg hierin de escalopes.
Garneer met rozemarijn(1 stuk)(2 takjes).
Geef de rest van de saus er apart bij, serveer onmiddellijk.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in visbouillon en olie
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn en visbouillon
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en visbouillon
Koemelk
boter en visbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in visbouillon
Lactose
boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in visbouillon en olie
Vis
visbouillon en zalm is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.