Doe de koekkruimels in een schaal met de noten in een schaal en meng
de gesmolten hier goed doorheen tot een kruimelige massa.
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en stort het koek-
mengsel in de springvorm en druk goed stevig aan met de achterkant
van een lepel tot het stevig en vlak is.
Zet de springvorm minstens 10 minuten tot een kwartier in de koelkast
om op te stijven.
Week de in koud water.
Klop de slagroon stijf met de suiker(50 gram) en schep er de (Griekse) yoghurt
heel voorzichtig door.
Schep vervolgens de citroen en limoenrasp erdoor.
Verwarm de sinaasappelsap(50 milliliter)(100 milliliter) met de mangopuree(200 milliliter) en los de geweekte gelatine(2 blaadjes)(8 blaadjes) hierin op.
Als de gelatine(2 blaadjes)(8 blaadjes) opgelost is, pannetje van het vuur en wat af laten koelen, voeg vervolgens een schep van het slagroom(250 milliliter)-yoghurtmengsel door
het sinaasappel-mangomengsel.
Voorzichtig mengen!
Hierna voeg je het gelatine-mengsel toe aan slagroom-yoghurtmengsel.
Schep voorzichtig door!
Stort het mengsel vervolgens in de springvorm, egaliseer de bavarois en zet de springvorm minsten 2,5 uur in de koelkast om op te stijven.
De garnering:
Schik de gehalveerde kumquat's in de ronde vorm van de taart, dus
langs de rand en leg de kumquat met het hoesje in het midden, voor
het mooie, het lampionnetje even open maken en naar achteren vouwen.
Verwarm het sinaasappelsap, los de gelatine hierin op en laat het
een beetje afkoelen.
Verdeel de gelatine over de kumquat's
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
speculaas is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
boter en griekse yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, griekse yoghurt, slagroom
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
hazelnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter, griekse yoghurt, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, gelatine, gelatine
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
gelatine en gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.