Exotische vijgenjam

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Boen de onder stromend water voorzichtig schoon, verwijder de steeltjes en snijd de vruchten in kleine stukjes.
  2. Hak de en pijnboompitten in kleine stukjes.
  3. Breng de samen met 2 deciliter water in een wijde pan aan de kook.
  4. Temper het vuur en laat alles, onder regelmatig omroeren en omscheppen 15 minuten pruttelen.
  5. Voeg dan citroensap, noten, pijnboompitten en toe.
  6. Schep alles zorgvuldig om en laat nog 20 minuten zachtjes doorkoken.
  7. Schep de jam in schone potjes.
  8. Op een koele donkere plaats is de jam 3-4 maanden houdbaar.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (8)

Exotische vijgenjam heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.5 / 10 in 8 recensies
RESET

Vraag:kun je ook kokosbloesemsuiker gebruiken i.p.v. Suiker of geleisuiker voor de vijgenrecepten? Bv voor het recept met de rode wijn?
Tineke 15 augustus 2015
Kun je ook gedroogde vijgen gebruiken en hoe doe je dat dan?
Roos 6 februari 2013
Kun je het ook van gedroogde vijgen maken?
Roos 5 februari 2013
Hallo Je zou dit kunnen doen, Je schilt een appel en laat deze in kleine stukjes mee koken dit als bindmiddel. Succes Jeanette
Jeanette van der Helm 7 november 2011
Gisteren vijgenjam gemaakt met 3 kruidnagels, sinaasappelschil, sap en wat woudhoning. Blijft een beetje vloeibaar, is niet erg. Superlekker!
22 augustus 2011
Ik heb de jam vanmiddag gemaakt maar inplaats van witte suiker heb ik riet- en oersuiker gebruikt en een half zakje marmelo 2 (jam maken met weinig suiker). Ik heb in totaal 300 gram suiker gebruik... Lees reactie
21 augustus 2011
Ik heb het recept een uurtje geleden gemaakt met vers geplukte vijgen uit mijn tuin ... Belgische vijgen dus en het resultaat is best lekker! Ik heb gelei suiker gebruikt en bereide de confituur in ee... Lees reactie
14 augustus 2011
Ik heb het recept nu 3 keer gemaakt en het is erg lekker. Het lukt me alleen niet om de jam een vaste vorm te geven. Hij blijft vloeibaar ...
6 augustus 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
86 kcal
4%344 kcal
Vetten
7 g.
11%28 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Exotische vijgenjam