Je kunt dit recept op diverse manieren maken, dikmakers, snel, zonder alcohol en ook de verse kun je weglaten als je het niet als hoofdgerecht serveert.
Het is eigenlijk pasta met een saus.
Ik begin meestal met de saus als eerste.
Doe een klont boter(2 eetlepels) in de pan, bak de uitjes, bacon en voeg als de ui glazig is wat bloem(2 eetlepels) erbij.
Roer het droog en voeg de melk(1 kopje) er aan toe tot je een romig sausje hebt.
Doe er wat tomatenpuree(1 eetlepel) doorheen alsook een beetje paprikapoeder(1 theelepel)(1 theelepel) en de groentebouillonpoeder(2 theelepels) voor een lekkerdere smaak.
Het afmaken van de saus doe je als de pasta gekookt heeft en de zalm(1 stuk)(4) in de boterbruin gebakken is, met een scheutje wodka(1 eetlepel), knoflook en peterselie.
Kook de farfalla al dente met wat zout.
Bak de zalmstukjes in de boter(2 eetlepels) in 8 minuten bruin.
Doe er zout en peper(1 stuk) op naar smaak en een beetje peterselie (of verse bieslook voor afwisseling).
Opdienen op een schaal alles bij elkaar of op aparte borden of in opdekschalen, wat je maar het beste uitkomt.
Als je het nog luxer wilt maken, gebruik je in plaats van bloem(2 eetlepels) en melk(1 kopje), zure room voor de saus en voeg je er een beetje kaviaar aan toe.
Je kunt ook de uien en knoflook weglaten als je daar geen liefbhebber van bent.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillonpoeder
Gluten
groentebouillonpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillonpoeder
Koemelk
boter en groentebouillonpoeder kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonpoeder
Lactose
boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillonpoeder
Vis
zalm en zalm is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.