Farfalle met tonijn op een bedje van sla
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Pastagerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van hansvandenbos
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Hapjespan
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Kook de op de voorgeschreven wijze (voeg aan het kookwater wat zout en wat toe).
- Giet ze af en zet ze apart.
- Schil de en snijd ze in stukjes van ongeveer 1 cm.
- Schil de knoflook en hak deze heel fijn.
- Snijd de in dobbelsteentjes.
- Open de blikjes , stort ze in een vergiet en laat ze uitlekken.
- Giet in een hapjespan een scheutje , doe er de en de knoflook bij en warm deze op totdat de glazig worden.
- Voeg de toe.
- Goed mengen.
- Als het mengsel goed warm is, voeg de en de uitgelekte toe.
- Laat het geheel opwarmen en voeg dan de toe.
- Doe de deksel op de pan en laat het geheel op een laag vuur zachtjes gaar worden (± 5 minuten).
- Verwarm de oven voor op 200º C.
- Verwarm tegelijkertijd een ovenvaste schaal.
- Giet het pastamengsel in de ovenvaste schaal, bestrooi het met de geraspte en zet hem in de oven met de grill aan.
- Neem vier platte borden, verdeel daarover de gewassen sla en de fèta .
- Verdeel de en de tomatenschijfjes over de rand van het bord.
- Besprenkel de salade met wat en balsamico azijin Schep het pastamengsel op het midden van de borden.
- Warm uitserveren.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pesto en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas en balsamico azijn
- Sporen van noten kunnen voorkomen in pesto
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in balsamico azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- tonijn is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 216 kcal | 10% | 864 kcal |
Vetten | 7 g. | 10% | 28 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 32 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |