Fazant au foie gras
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Fazant au foie gras1 recepten
- Bereiden
- Kookboek van louca
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Doe de gevogelte en de in een steelpannetje en reduceer tot 1/3 deel.
- Schil de en snipper ze fijn.
- Borstel de morieljes schoon en snijd ze in plakjes.
- Verhit 50 gram in een koekenpan.
- Fruit hierin de gesnipperde licht bruin.
- Temper het vuur en voeg de in schijfjes gesneden morieljes toe en bak ze 5 minuutjes mee.
- Voeg de toe en roer goed door totdat hij geheel gesmolten is.
- Strooi de erover en roer de klontjes eruit.
- Laat de lichtbruin verkleuren en giet er dan druppelsgewijs de glacé bij.
- Blijf goed roeren zodat een mooi glad papje ontstaat.
- Voeg de toe en laat met de deksel op de pan op een laag vuurtje ca. 10 min.
- garen.
- Af en toe doorroeren om aanbakken te voorkomen.
- Voeg tot slot de en de toe en breng op smaak met en .
- Smelt 50 gram in een pan en sauteer hierin de op een matig vuurtje gedurende ca. 5 minuten per zijde.
- Bestrooi hem heel licht met wat en en houd hem warm door de in een voorverwarmde oven te plaatsen op 100˚ C.
- Wrijf de fazantfilets in met en .
- Zet het vuur weer hoog en bak nu de filets aan beide zijden mooi bruin in dezelfde pan.
- Reken op ca. 3 minuten per zijde.
- Neem de filets uit de pan.
- Blus het braadvocht met een beetje water en giet het al roerend bij de saus.
- Wanneer de saus te dik is nog wat toevoegen.
- Wanneer de saus te dun is nog even reduceren.
- Leg de filets op 6 voorverwarmde borden.
- Snijd de in plakken en drapeer ze over de filets.
- Bedruip het geheel met de saus.
- Garneer met een takje rode en 2 sprieten .
- In de herfst bereik je een bijzonder sfeervol effect door onder de rode een uiteraard goed gewassen, mooi lichtbruin eikenblad te leggen.
- Geef er vers gebakken mini-broodjes bij en serveer met een glas gekoelde Monbazillac.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 210 kcal | 10% | 1260 kcal |
Vetten | 20 g. | 29% | 120 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 16 g. | 6% | 96 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |