Fazant met morieljes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Schil de peren en verwijder het klokhuis.
    Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd deze in stukken.
    Was de en rasp het geel van de schil fijn.
    Borstel de morieljes schoon.
    Een dag van te voren de rode schoonmaken en in dunne repen snijden.
    De in een kwart van de , een half , laurier, en twee eetlepels bruine marineren.
    De geschilde peertjes in de rest van de met de rest van de kaneel en de rest van de gaar stoven.
    De met de citroenschil en een deciliter water aan de kook brengen.
    De appelpartjes een halve minuut in het suikerwater pocheren.
    De morieljes in de weken.
    De dag zelf de fazantenborstjes aan beide kanten dichtschroeien in hete .
    Het vlees uit de pan nemen.
    Het resterende bakvet uit de pan schenken.
    Het weekvocht van de morieljes afgieten, zeven en in de pan schenken.
    De aanbaksels met een vork losmaken en het vocht tot een derde in laten koken.
    De fond en gesneden morieljes bij de ingekookte voegen en het vocht nu tot de helft in laten koken.
    Nu de room toevoegen en het vocht opnieuw tot de helft in laten koken.
    Deze saus op smaak brengen met peper en zout.
    De rode in het vocht op een laag vuur, met het deksel op de pan gaar koken.
    De beetgaar koken.
    De fazantenborstjes in de op 200°C voorverwarmde oven vijf minuten bakken.
    De saus weer verwarmen en er een klontje koude door kloppen.
    De groenten, peertjes en appelpartjes over vier warmde borden verdelen.
    De fazantenborstjes in dunne plakken snijden en in een waaier tegen de groenten aan leggen.
    De saus rond het vlees scheppen.
    Lekker met gebakken aardappelen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • basterdsuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
327 kcal
16%1308 kcal
Vetten
21 g.
30%84 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
26 g.
10%104 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
25 g.
27%100 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Fazant met morieljes