Feestelijke stapeltaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Taartvorm
  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Vet een taartvorm (28cm) met 3 etages in en bekleed deze met bakpapier.
  2. Bestrooi de vorm met paneermeel.
  3. Splits de , klop de eiwitten met 7 eetlepels water en een snufje in een grote kom stijf.
  4. Voeg geleidelijk 259 gram en 2 zakjes toe.
  5. Spatel de eidooiers er een voor een voorzichtig doorheen.
  6. Voeg een paar druppels toe.
  7. Zeef de , en het over het deeg en spatel erdoor.
  8. Strijk het deeg in de vorm, bak de taart ca. 1 uur op de tweede rail van onderuit gezien in een voorverwarmde oven van 175 graden C. (stand 2).
  9. Laat de bodem ca. 15 minuten afkoelen.
  10. Maak hem eventueel aan de rand met een mes los en stort hem op een taartrooster en laat deze afkoelen.
  11. Halveer de bodem van elke etage in het midden (niet bij de hoek).
  12. Verwarm de jam, bestrijk er de onderste bodem mee en leg de tweede bodem erop.
  13. Hak 300 gram bonbons in stukjes.
  14. Klop 400 milliliter stijf en spatel de fijngehakte bonbons erdoor.
  15. Bestrijk de tweede bodem met 2/3 van de , leg de derde bodem erop, bestrijk hem met de rest van de en leg de vierde bodem erop.
  16. Klop 400 milliliter stijf en voeg geleidelijk 1 eetlepel en 1 zakje toe.
  17. Bestrijk de hele taart met de .
  18. Rooster het in een pan zonder en laat de uitlekken.
  19. Snijd deze in dunne schijfjes.
  20. Was eventueel de en dep ze droog.
  21. Halveer de rest van de bonbons.
  22. Druk het tegen de onderste taartrand aan.
  23. Garneer de taart met , en bonbons en suikerparels.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker, vanillesuiker, frambozen past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en maizena
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
taart
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
4394 kcal
219%4394 kcal
Vetten
92 g.
132%92 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
442 g.
170%442 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
273 g.
303%273 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Feestelijke stapeltaart