Feestkip van Harrie
- Herkomst Nederland
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van meinweg
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Koekenpan
Bereidingswijze
- Tijdens het bakken wordt de kip besprenkeld met saus te maken als volgt:
- De ingrediënten vermeld na de tot en met het halve kopje in een pannetje doen en even koken.
- Van het vuur af de worchestersaus toevoegen, het en de 2 eetlepels .
- De ongezouten lekker bruin bakken, daarna beginnen met besprenkelen met de saus, telkens 1 eetlepel.
- Is de saus op dan besprenkelen met het vocht uit de braadpan. 1 eetlepel wassen en weken in wat witte .
- smoren in wat olie in hete koekenpan.
- De (paar achterhouden) toevoegen en de geweekte , geheel even fruiten.
- Tegelijkertijd de halveren, baden in een mengsel van met wat en en even bakken in koekenpan.
- Leg de op een mooie grote schotel en giet het amandeldruivenmengsel erover.
- Leg rond de halve met in de holte een achtergehouden druif.
- Geef de gebakken erbij.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Ajam pedis surabaya (pittige kip van het spit)41u20m
-
Recept
Kalkoen van tante Jeanette42u20m
-
Recept
Pilav van kippendijenfilet425m
-
Recept
Gulai hati Ampela (stoofschotel van de spiermaag en hart)445m
-
Recept
Ajam Bakar Lumajang (pittige gekruide kip van de barbecue)450m
-
Recept
Kip met calypsosaus van Jacob455m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 223 kcal | 11% | 892 kcal |
Vetten | 5 g. | 8% | 20 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 29 g. | 11% | 116 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |