Smelt de witte 1-2 minuten in de magnetron op 800 Watt.
Strijk de gesmolten chocolade(1 stuk)(75 gram)(75 gram)(100 gram) uit op een stuk bakpapier en laat deze hard worden. (eventueel even in de diepvries zetten).
Breek de hard geworden chocolade(1 stuk)(75 gram)(75 gram)(100 gram) vervolgens in 8 stukken.
Smelt de donkere chocolade(1 stuk)(75 gram)(75 gram)(100 gram) 1-2 minuten in de magnetron op 800 Watt en vul het spuitzakje hiermee.
Spuit met de chocolade(1 stuk)(75 gram)(75 gram)(100 gram) een getal op de witte chocoladestukken.
Maak de aarbeien schoon.
Klop de slagroom(3.5 deciliter) met de suiker(2 eetlepels) stijf.
Snijd de cake in lange dunne plakken van ca. 5/6 cm hoog en 1 cm dik.
Bestrijk de plekken met de chocoladepasta en rol de plakken achter elkaar op tot een grote cirkel van ca. 22 cm. (de doorsnee van de springvorm).
Leg de opgerolde cake in de springvorm.
Besprenkel de cake met de sinaasappellikeur(6,5 eetlepels) of amaretto cocktail en plaats deze minimaal 1 uur in de koelkast.
Bereiden:
Haal de taart uit de koelkast en verwijder voorzichtig de springvorm.
Bestrijk de boven en de zijkant met 2/3 van de slagroom(3.5 deciliter).
Plak de gerastpte chocolade(1 stuk)(75 gram)(75 gram)(100 gram) aan de zijkant van de taart.
Verdeel de aardbeien(500 gram) over de taart en schep de rest van de slagroom(3.5 deciliter) erop.
Zet de witte chocoladestukken op de slagroom(3.5 deciliter).
Tips:
De zijkant van de taart kan ook door nougatine of hagelslag bedekt worden.
De aardbeien(500 gram) kunnen ook vervangen worden door perziken of nectarines.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade, chocolade, chocolade, chocolade
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in chocolade, chocolade, chocolade, chocolade
Suiker
aardbeien en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in chocolade, chocolade, chocolade, chocolade
Koemelk
chocolade, chocolade, chocolade, chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade, chocolade, chocolade, chocolade
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
chocolade, chocolade, chocolade, chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade, chocolade, chocolade, chocolade
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.