Feijoada
- Herkomst Brazilie
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van stenaks
- 2 reviews
Keukenspullen
- Pan
- Staafmixer
Bereidingswijze
- Was de bruine en leg ze de avond van tevoren in ruim water.
- Leg de avond van tevoren ook het zoutvlees in de week.
- Kook het zoutvlees en de spek kort in ruim water.
- Bewaar het kookvocht om eventueel aan de feijao toe te voegen als het zout behoeft.
- Kook in een grote pan de , het vlees, de kruiden en de gehakte , in ruim water.
- Het geheel moet ongeveer vijf centimeter onder water staan.
- Kook het geheel totdat de en het vlees gaar zijn.
- Hoewel het vlees goed doorgekookt moet zijn, moet het niet uit elkaar vallen.
- Indien dit dreigt te gebeuren, haal dan het vlees eerder uit de pan.
- Indien de feijoada te dun is, kan je dit oplossen door een flinke schep uit de pan te halen, even met de staafmixer bewerken en terug gieten.
- Serveer de feijoada met rijst.
- Dien het vlees apart op in kleine stukjes gesneden.
- Suggesties om bij de feijoada te serveren:
- sinasappelschijfjes Couve Farinha Pimenta (pepers)
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in chorizo
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (2)
Feijoada heeft een gemiddelde waardering gekregen van 7 / 10 in 2 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 148 kcal | 7% | 148 kcal |
Vetten | 4 g. | 5% | 4 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 18 g. | 6% | 18 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |