Feijoada

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Staafmixer

Bereidingswijze

  1. Was de bruine en leg ze de avond van tevoren in ruim water.
  2. Leg de avond van tevoren ook het zoutvlees in de week.
  3. Kook het zoutvlees en de spek kort in ruim water.
  4. Bewaar het kookvocht om eventueel aan de feijao toe te voegen als het zout behoeft.
  5. Kook in een grote pan de , het vlees, de kruiden en de gehakte , in ruim water.
  6. Het geheel moet ongeveer vijf centimeter onder water staan.
  7. Kook het geheel totdat de en het vlees gaar zijn.
  8. Hoewel het vlees goed doorgekookt moet zijn, moet het niet uit elkaar vallen.
  9. Indien dit dreigt te gebeuren, haal dan het vlees eerder uit de pan.
  10. Indien de feijoada te dun is, kan je dit oplossen door een flinke schep uit de pan te halen, even met de staafmixer bewerken en terug gieten.
  11. Serveer de feijoada met rijst.
  12. Dien het vlees apart op in kleine stukjes gesneden.
  13. Suggesties om bij de feijoada te serveren:
  14. sinasappelschijfjes Couve Farinha Pimenta (pepers)
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in chorizo
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Feijoada heeft een gemiddelde waardering gekregen van 7 / 10 in 2 recensies
RESET

Inderdaad niet het orginele recept. Ik mis de essentiele kruiden en de bijgerechten als sinaasapple partjes. Op de pagina van smaakvrienden heb ik een recept geschreven dat dichter bij het orgineel li... Lees reactie
Elsa 14 oktober 2012
Dit gerecht is niet origineel, in Brasil wordt het hele varken gebruikt voor feijoda, in de ene portie zit b.v. de snuit, de andere pan de oortjes, verder staartje en andere delen van het varken.
M. Simons 20 juni 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
148 kcal
7%148 kcal
Vetten
4 g.
5%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
18 g.
6%18 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Feijoada