Dit is een bereiding voor 15 personen:
Passievruchtenijs:
Zeef de poedersuiker bij de coulis zo dat het oplost.
Week de gelatine in koud water.
Klop de eidooiers los met een klein beetje slagroom.
Verwarm de losgeklopte eidooiers au ban Marie en voeg de rest van de slagroom toe.
Laat het niet boven de 45 graden celsius komen.
Knijp de goed uit en meng hem bij de .
Voeg dan de passiecoulisse toe, meng het goed en laat af koelen.
Draai daarna ijs in de ijsmachine.
Gecarameliseerde vijgen:
Ontdoe de vijgen van steeltjes en blaadjes.
Snijd ze dan 1/3 in aan de bovenkant in kruisvorm en buig ze wat open.
Doe er wat bruine basterdsuiker in.
Zet ze, voor het uitserveren, onder de (salamander) grill en grill ze ca 4 minuten tot de suiker gekarameliseerd is.
Doe de rest van de suiker en de port bij elkaar en laat dat langzaam inkoken tot het siroop is.
Portugees roomtaartje:
Verwarm de oven op 180º C.
Steek uit de vellen rondjes van Ø 10 cm.
Vet vormpjes van ca. Ø 6 cm in en leg er het deeg in.
Zet ze koud weg.
Doe de basterdsuiker(100 gram)(350 gram) en de 3 eierdooiers(3)(2) en het ei(1 stuk) in de kom.
Klop alles goed door.
Voeg de melk(3 deciliter) en room en klop dit tot een gladde massa.
Roer het vanille(2.5 theelepels)-essence er door.
Als de vormpjes koud zijn, vul ze dan met het mengsel voor ¾.
Zet ze ca. 12 a 15 minuten in de oven tot ze goudgeel zijn.
Voor het einde de rand van het taartje met losgeklopt eigeel instrijken en licht besuikeren met kristalsuiker.
Bruin het amandelschaafsel in een droge pan en laat het niet verbranden.
Presentatie:
Plaats twee met siroop besprenkelde vijgen op een groot mooi bord en decoreer af met het geroosterde schaafsel.
Plaats naast de vijgen een klein bolletje mascarpone, een bol passie-roomijs met een chocolaatje en het roomtaartje.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
poedersuiker, basterdsuiker, basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eidooiers, eierdooiers, ei, eierdooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
bladerdeeg kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom, melk, slagroom, mascarpone
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom, melk, slagroom, mascarpone
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker en gelatine
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.