Ingrediënten

+ -
print

Passievruchtenijs (15 personen):

Gecaramelliseerde vijgen:

Portugees roomtaartje:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Vormpjes

Bereidingswijze

  1. Dit is een bereiding voor 15 personen:
    Passievruchtenijs:
    Zeef de poedersuiker bij de coulis zo dat het oplost.
    Week de gelatine in koud water.
    Klop de eidooiers los met een klein beetje slagroom.
    Verwarm de losgeklopte eidooiers au ban Marie en voeg de rest van de slagroom toe.
    Laat het niet boven de 45 graden celsius komen.
  2. Knijp de goed uit en meng hem bij de .
  3. Voeg dan de passiecoulisse toe, meng het goed en laat af koelen.
  4. Draai daarna ijs in de ijsmachine.

    Gecarameliseerde vijgen:
    Ontdoe de vijgen van steeltjes en blaadjes.
  5. Snijd ze dan 1/3 in aan de bovenkant in kruisvorm en buig ze wat open.
  6. Doe er wat bruine basterdsuiker in.
    Zet ze, voor het uitserveren, onder de (salamander) grill en grill ze ca 4 minuten tot de suiker gekarameliseerd is.
    Doe de rest van de suiker en de port bij elkaar en laat dat langzaam inkoken tot het siroop is.

    Portugees roomtaartje:
    Verwarm de oven op 180º C.
  7. Steek uit de vellen rondjes van Ø 10 cm.
  8. Vet vormpjes van ca. Ø 6 cm in en leg er het deeg in.
  9. Zet ze koud weg.

    Doe de en de 3 en het in de kom.
  10. Klop alles goed door.
    Voeg de en room en klop dit tot een gladde massa.
  11. Roer het -essence er door.
  12. Als de vormpjes koud zijn, vul ze dan met het mengsel voor ¾.
  13. Zet ze ca. 12 a 15 minuten in de oven tot ze goudgeel zijn.
    Voor het einde de rand van het taartje met losgeklopt eigeel instrijken en licht besuikeren met kristalsuiker.

    Bruin het amandelschaafsel in een droge pan en laat het niet verbranden.

    Presentatie:
    Plaats twee met siroop besprenkelde vijgen op een groot mooi bord en decoreer af met het geroosterde schaafsel.
    Plaats naast de vijgen een klein bolletje mascarpone, een bol passie-roomijs met een chocolaatje en het roomtaartje.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • poedersuiker, basterdsuiker, basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eidooiers, eierdooiers, ei, eierdooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom, melk, slagroom, mascarpone
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom, melk, slagroom, mascarpone
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker en gelatine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
795 kcal
39%11925 kcal
Vetten
44 g.
63%660 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
66 g.
25%990 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Figos com Porto