Filet van fazantborst in bacon met aardappel en linzen
- Herkomst Nederland
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
Bereidingswijze
- De aardappelen schillen, koken en pureren.
Sjalotje schoonmaken en in ringetjes snijden.
Maizena, eidooier, olie, zout, en nootmuskaat toevoegen en een glad deeg maken.
Ballen van vormen en vlak voor het opdienen verwarmen.
Kruid de fazantenborst.
Bevestig de bacon met een tandenstoker aan de borst en braad hem rosé van binnen.
Leg aan de kant op een warme plaats.
De linzen in zout water bijtgaar koken, afgieten en in ijswater laten schrikken.
De spekblokjes en de sjalot in een koekenpan bakken.
Vet afgieten en de linzen erbij doen.
Afblussen met balsamico.
Nu de slagroom erbij doen.
In laten koken tot de saus eruit gaat zien als een créme.
De opmaak:
Linzen op de borden leggen.
Daar de fazantenborst bovenop, tandenstoker verwijderen.
Daarnaast de aardappelballen.
Garneren met een takje thijm.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Worst met gratin van aardappel en bloemkool445m
-
Recept
Gevulde kipfilet met kaas en bacon445m
-
Recept
Uitsmijter met champignons, rode paprika en gebakken bacon420m
-
Recept
Bacon belegde kip445m
-
Recept
Kip met bacon met een honing-citroendressing430m
-
Recept
Kip met boursin, honing en bacon445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout, bacon, zout, zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 2218 kcal | 110% | 8872 kcal |
Vetten | 25 g. | 36% | 100 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 12 g. | 4% | 48 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |