Filet Wellington
- Herkomst Australie
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van shiva
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Braadpan
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Laat het diepvriesbladerdeeg ontdooien.
- Smelt een klontje in de koekepan en bak hierin de kippenlevertjes.
- Neem ze uit de pan, laat ze afkoelen en hak ze fijn.
- Doe fijngehakte levertjes en pâté in een kom.
- Pel de en hak deze fijn.
- Fruit de gesnipperde goudkleurig in de bakboter van de levertjes.
- Doe de gebakken in de kom met pâté.
- Voeg peper, zout en fijngehakte toe en meng alles tot een samenhangend geheel.
- Wrijf het vlees in met .
- Schroei het vlees in een braadpan in hete in enkele minuten rondom dicht.
- Neem het vlees uit de pan.
- Rol het uit tot een rechthoek, snijd de deeglap bij zodat deze ongeveer 8 cm langer is dan de ossenhaas en ongeveer 3x zo breed als de dikte van het vlees.
- Verdeel het pâtémengsel over de deeglap en leg hierop de ossehaas.
- Vouw het deeg zó om het vlees en de vulling dat de naad bovenop komt te liggen.
- Bevochtig de randen met water en druk de rand goed aan.
- Vouw de zijkanten eveneens dicht.
- Keer het pakket voorzichtig om en leg het op een met water bevochtigde bakplaat met de naad naar beneden.
- Versier het oppervlak met repen en blaadjes die uit de restjes deeg worden gesneden.
- Plak ze vast met wat water.
- Klop het los en bestrijk hiermee het oppervlak.
- Bak de filet Wellington 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 225 graden C. (gasstand 5) goudbruin en gaar.
- Laat de filet ongeveer 5 minuten uitdampen alvorens deze aan te snijden.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Filet Wellington445m
-
Recept
Beef Wellington41u
-
Recept
Ossenstaart á la Wellington43u45m
Variaties op Filet Wellington
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Filet Wellington | 1 | Vlees |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- bladerdeeg en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 353 kcal | 17% | 1412 kcal |
Vetten | 22 g. | 31% | 88 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 34 g. | 13% | 136 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |