Filetlapjes met sinaasappel - kerriesaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van beumi
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Halveer 3 en haal er met een grapefruitmesje de partjes uit.
- Pers de overige uit en meet 250 mililiter sap af.
- Verhit de en bak de reepjes vlees in porties goed aan.
- Haal uit de pan en bak in het braadvet de , de knoflook en de aan.
- Voeg dan het vlees weer toe.
- Kruid het naar smaak met en bak het even door.
- Blus af met 125 mililitel water en 250 mililiter sinaasappelsap.
- Los het boiullonblokje mee op.
- Breng vlees en saus aan de kook en laat ca. 10 minuten doorpruttelen.
- Bind met de .
- Breng weer aan de kook en maak het wat romiger door er de aan toe te voegen.
- Tot slot de stukjes sinaasappel erdoor en eventueel nog een snufje .
- Smaakt heerlijk bij rijst.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Filetlapjes met bleekselderij en paprika420m
-
Recept
Speklapjes met pittige sinaasappel - uiensaus420m
-
Recept
Runderschnitzel met sinaasappel-uiensaus430m
-
Recept
Lamsfilet met sinaasappel42u
-
Recept
Haaskarbonade met sinaasappel en cranberry`s420m
-
Recept
Speklapjes met ketjap en sinaasappel445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en groentenbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in groentenbouillon
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in groentenbouillon
- groentenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentenbouillon
- slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en groentenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 229 kcal | 11% | 916 kcal |
Vetten | 11 g. | 15% | 44 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 1% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |