Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Bakpapier
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Blancheer , kool en bosui 1 minuut in kokend water.
  2. Giet de groenten af, doe ze in een kom en houd ze onder koud water.
  3. Giet ze opnieuw af en dep ze droog met keukenpapier.
  4. Doe de groenten in een grote kom, samen met de kip, , , broodkruimels, kruiden, .
  5. Meng alles goed en zet de kom apart.
    Verwarm de oven voor op 190 °C.
  6. Halveer het in de lengte en snijd er dan 8 stroken van 36 × 12 cm van.
  7. Meng en olie tot een goed smeerbare crème.
    Bestrijk 1 strook licht met het botermengsel.
  8. Leg ⅛ van de vulling aan een uiteinde en maak er een rolletje van.
  9. Rol de vulling in het deeg en vouw daarbij de lange kant naar binnen, zodat er een loempiavorm ontstaat.
  10. Leg het pakketje op bakpapier en bestrijk het met wat van het botermengsel.
  11. Maak de andere 7 pakketjes op dezelfde manier.
    Kerf de pakketjes 3 keer diagonaal in.
  12. Strooi het erover.
  13. Bak ze in circa 30 minuten goudbruin.
    Doe intussen alle ingrediënten voor de saus in een afsluitbare pot, voeg naar smaak toe en schud goed.
    Schik de slabladeren op bordjes, leg op elk bord een filopakketje en sprenkel de saus eromheen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in filodeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • sesamzaad is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
brood
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
73 kcal
3%584 kcal
Vetten
19 g.
28%152 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
2%56 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Filorolletjes van kip en groente