Verwarm de oven voor tot 200 graden.
kook de in een bodem water in ca 20 minuten gaar.
Verhit 25 gram in een hapjespan en bak het gehakt rul.
Voeg de ui(1 stuk) toe en bak deze 5 minuten mee.
Schenk de bouilon erbij en laat het geheel 10 minuten op laag vuur pruttelen.
Verwarm de melk(150 milliliter) in een steelpan.
Giet de aardappels(250 gram) af en stamp ze fijn met de rest van de boter(15 gram)(50 gram) en de melk(150 milliliter).
Breng de puree op smaak met zout(1 stuk) peper en nootmuskaat(1.5 theelepels).
Leng de maizena(2 theelepels) aan met een scheutje koud water, voeg het papje al roerend aan het gehaktmengsel toe en breng het geheel op smaak met kruiden en zout(1 stuk).
Vet een ovenschaal in, schep de helftvan de aardappelpuree erin, dan het gehaktmengsel en tot slot de rest van de aardappelpuree.
Bestrooi de bovenkant met paneermeel(25 gram) en kaas(25 gram) en verdeel de boter(15 gram)(50 gram) erover.
Bak de filosoof in de oven in ca 25 minuten goudbruin en krokant.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in rundvleesbouillon
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in rundvleesbouillon en paneermeel
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in rundvleesbouillon en paneermeel
Koemelk
boter, rundvleesbouillon, provencaalse kruiden, paneermeel, kaas, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, kaas, boter
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in rundvleesbouillon
Lactose
provencaalse kruiden en paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, melk, kaas, boter
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in rundvleesbouillon
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.