Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Hapjespan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden.
    kook de in een bodem water in ca 20 minuten gaar.
    Verhit 25 gram in een hapjespan en bak het gehakt rul.
    Voeg de toe en bak deze 5 minuten mee.
  2. Schenk de bouilon erbij en laat het geheel 10 minuten op laag vuur pruttelen.
    Verwarm de in een steelpan.
  3. Giet de af en stamp ze fijn met de rest van de en de .
  4. Breng de puree op smaak met peper en .
    Leng de aan met een scheutje koud water, voeg het papje al roerend aan het gehaktmengsel toe en breng het geheel op smaak met kruiden en .
    Vet een ovenschaal in, schep de helftvan de aardappelpuree erin, dan het gehaktmengsel en tot slot de rest van de aardappelpuree.
    Bestrooi de bovenkant met en en verdeel de erover.
  5. Bak de filosoof in de oven in ca 25 minuten goudbruin en krokant.

    Lekker met een gemengde salade.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Filosoof

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Filosoof
VariatieAantalGang
Filosoof6Budget
Filosoof (ovenschotel met aardappel,appel, gehakt en ui)1Ovenschotels
Groentefilosoof1Vegetarisch

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in rundvleesbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in rundvleesbouillon en paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in rundvleesbouillon en paneermeel
  • boter, rundvleesbouillon, provencaalse kruiden, paneermeel, kaas, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, kaas, boter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in rundvleesbouillon
  • provencaalse kruiden en paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, melk, kaas, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in rundvleesbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
425 kcal
21%1700 kcal
Vetten
32 g.
46%128 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
18 g.
7%72 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Filosoof