Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
Kook de in water met in 20 minuten gaar.
Verhit 25 gram in een hapjespan en roerbak het gehakt rul.
Voeg de ui(1 stuk) toe en bak 5 minuten mee.
Schenk de bouillon erbij en laat 10 minuten pruttelen op laag vuur.
Verwarm de melk(1.5 deciliter) met de rest van de boter(15 gram)(50 gram).
Giet de aardappelen(750 gram) af en stamp ze fijn met het melk(1.5 deciliter)-botermengsel.
Breng de puree op smaak met zout(1 stuk), peper(1 stuk) en nootmuskaat(1.5 theelepels).
Leng de maizena(2) aan met een scheutje water.
Voeg het papje alroerend aan het gehaktmengsel en breng het geheel op smaak met zout(1 stuk) en kruiden.
Vet een ovenschaal in, schep de helft van de aardappelpuree erin, dan het gehaktmengsel en tot slot de rest van de puree.
Bestrooi de bovenkant met het paneermeel(25 gram) en de kaas(25 gram) en verdeel de boter(15 gram)(50 gram) erover.
Bak de filosoof in de oven in ca. 25 minuten goudbruin en krokant.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in runderbouillon en paneermeel
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in runderbouillon en paneermeel
Koemelk
boter, runderbouillon, provencaalse kruiden, paneermeel, kaas, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, kaas, boter
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
Lactose
provencaalse kruiden en paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, melk, kaas, boter
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.