Filosoof
- Herkomst Nederland
- Categorie Stoofschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jodiaanstoot
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 140 graden celsius.
Bestrooi het vlees met zout.
Doe 50 gram in de braadpan en bak het vlees hierin 3 minuten.
Haal het vlees eruit en bak de ui 6 minuten in het vet van het vlees.
Laat de 3 minuten meebakken.
Breng het aan de kook met de bouillon, laurier, kruidnagel en .
Doe het vlees erbij en zet het ca. 5 uur in de oven met de deksel erop.
Kook de aardappels 20 minuten.
Giet de aardappels af en laat ze 3 minuten staan.
Verhit de melk, doe de aardappels erbij en stamp het.
Voeg 50 gram , peper en zout toe.
Doe het vlees in een ovenschaal en de puree eroverheen.
Doe de , peterselie en de rest van de erop.
Zet het 4 minuten onder de grill.
Variaties op Filosoof
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Filosoof | 6 | Budget |
Groentefilosoof | 1 | Vegetarisch |
Bruine-bonen filosoof | 1 | Ovenschotels |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in rundvleesbouillon
- rundvleesbouillon en paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in rundvleesbouillon en paneermeel
- boter, rundvleesbouillon, paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en halfvolle melk
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in rundvleesbouillon
- paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en halfvolle melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in rundvleesbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 588 kcal | 29% | 2352 kcal |
Vetten | 46 g. | 66% | 184 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 23 g. | 9% | 92 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |