Snijd voor de frites de geschilde aardappels in de lengte in staafjes van 6 mm dik.
Doe ze in een kom koud water en laat ze 20 minuten weken om overtollig zetmeel te verwijderen.
Doe de op een bord en kruid hem met zout en .
Doe het kruim op een ander bord.
Breek het in een bord en klop losjes.
Kruid het met zout en .
Haal visfilet door gekruide .
Haal ze dan door het losgeklopte en laat overtollig het bord druipen.
Haal ze tenslotte door het en druk lichtjes aan.
Bewaar in de koelkast tot je de vis gaat frituren.
Verhit de frituurolie tot 165 graden C.
Giet de staafjes aardappel af en dep ze droog met keukenpapier of een schone theedoek.
Doe de frites in porties in de hete olie en frituur ze circa 5 minuten tot ze krokant maar niet goudbruin aan de buitenkant en van binnen nog iets stevig zijn.
Doe er niet teveel tegelijk in de pan, omdat de olie dan niet heet genoeg blijft.
Schep de frites met een schuimspaan uit de hete olie en laat ze even uitlekken.
Laat ze op een met keukenpapier beklede metalen rooster verder uitlekken.
Laat de olie weer op 165 graden C.
komen en frituur de rest van de frites.
Doe de frites wanneer ze zijn afgekoeld op een met keukenpapier beklede bakplaat en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Laat ze eerst op kamertemperatuur komen voor u de frites voor de tweede keer frituurt.
Meng alle ingrediënten voor de tartaarsaus door elkaar en zet die afgedekt in de koelkast.
Verhit vlak voor het serveren de olie tot 180 graden C.
Frituur ze weer in porties 4-5 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.
Laat de frites uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi ze met zout en schep losjes om.
Giet voor de vis zoveel olie in een grote anti-aanbak koekenpan dat de bodem er royaal mee bedekt is en zet op een middelhoog vuur.
Leg er, zodra de olie heet is, de gepaneerde visfilets in en bak ze circa 4 minuten goudbruin.
Draai de filets om er bak de tweede kant 4-6 minuten tot die ook goudbruin is.
De baktijd hangt van de dikte van de visfilets af.
Laat het kruim niet te donker worden.
Laat de filets uitlekken op keukenpapier.
Verdeel de vis en frites over 2 voorverwarmde borden.
Garneer met de takjes en partjes citroen(0,5) en dien onmiddellijk op samen met de saus.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
mayonaise kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en broodkruim
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
mayonaise kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in mayonaise
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in mayonaise
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in augurk
Lactose
Sporen van lactose kunnen voorkomen in mayonaise
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in frituurvet en mayonaise
Vis
kabeljauwfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.