Flan van Sint Jacobsnootjes in een garnaalcoulis

Ingrediënten

+ -
print

Voor de panade:

Voor de garnaalsaus:

Vooe de beurre blanc:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Garnaalsaus:
  2. , en selderij in grove stukken snijden, de ongepelde even in de cutter malen.
  3. De garnalenbrij in olijfolie goed aankleuren, de grofgesneden groenten en de toevoegen.
  4. Nog even verder kleuren.
  5. De fumet bijdoen, kruiden en nog 30 minuten laten trekken.
  6. Door een zeef gieten, toevoegen, afsmaken en binden.
  7. Beurre blanc:
  8. De fumet met de , en 20 minuten laten trekken, binden en van het vuur weg.
  9. De ijskoude in blokjes toevoegen, afsmaken.
  10. De flan:
  11. Maak eerst een panade:
  12. en opwarmen.
  13. De in 1 keer bijdoen en drogen en van het vuur weg.
  14. De eieren ondermengen en laten afkoelen. 2 fijnsnijden en garen in en laten afkoelen.
  15. De half opkloppen.
  16. De -jacobsnootjes en grietfilet grofsnijden.
  17. In een keukenrobot doen en kruiden met , en .
  18. Even fijnmalen, dan de sjalot, de , citroen en de panade toevoegen en fijn cutteren.
  19. Mengen met de half opgeklopte .
  20. In ingeboterde metalen cocotjes doen en een tijdje in de ijskast laten opstijven.
  21. In een warmwaterbad afgedekt laten garen in een oven van 200°C.
  22. Flan uitstorten in midden van bord.
  23. Hier rond de garnaalsaus en op de flan een beetje beurre blanc laten lopen tot in de garnaalsaus.
  24. Leg in de saus 3 hoopjes gepelde .
  25. Afwerken met een beetje kervel op de flan.
  26. Geef hierbij bladerdeegmaantjes.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwitten en eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room, melk, boter, room, room, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • room, melk, boter, room, room, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • garnaal en garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1907 kcal
95%11442 kcal
Vetten
97 g.
139%582 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
83 g.
31%498 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Flan van Sint Jacobsnootjes in een garnaalcoulis