Kaneelijs:
Klop de eierdooiers met de suiker in de keukenmachine op
tot een luchtige, witte massa.
Breng de melk met de room en het kaneel aan de kook.
Laat even afkoelen en meng dit (in het begin beetje bij
beetje) door de eierdooier/suiker massa.
Verwarm dit tot de
massa dik wordt, let wel op schiften.
Laat afkoelen en draai
er in de sorbetiere een stevig ijs van.
Doe het ijs in een kom en zet het in de vriezer.
Flensjes:
Doe de gezeefde bloem in een kom, voeg het zout toe en
maak in het midden een kuiltje.
Roer het erdoor en voeg
de toe.
Klop er beetje bij beetje de melk(2 deciliter)(5 deciliter) door tot een
beslag ter dikte van yoghurt.
Smelt de boter(25 gram) en voeg dit toe
aan het beslag.
Laat het beslag een uur rusten en klop het
daarna weer op.
In een pan 12 dunne flensjes bakken, warm houden tot
serveren.
Stoofperencompote:
Schil de peren en snij ze in achten.
Breng het water aan de kook met de rietsuiker,
kaneelstokje, de doorgesneden vanille peul en de kruiden,
ruim onder.
Kook de peren in circa 30 minuten gaar, haal ze uit de pan en
houd warm.
De rest van de vloeistof in laten koken tot een
vloeibare siroop.
Af laten koelen tot hand warm, overgieten
in een spuitzak.
Vouw het flensje in vieren, schep in het hoorntje (til één
hoekje van het flensje op) de perencompote; schep voor
het flensje 2 quenelles met kaneelijs(1 stuk) en strooi over het
geheel poedersuiker.
Spuit met een dun straatje wat stroop
over het gehele dessert.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
suiker, suiker, geleisuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eierdooiers en ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, room, melk, boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
melk, room, melk, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.