Flensjes met kaneelappels en cognac

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Garde
  • Koekenpan
  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Klop de , de en met een garde los in een kom en voeg een mespunt zout toe.
  2. Zeef de erboven en klop alles goed doorelkaar.
  3. Giet het beslag door een zeef zodat het mooi glad wordt.
    Laat het beslag 15 minuten rusten op kamertemperatuur.
    Roer de suiker en de door elkaar.
    Verhit 2 eetlepels in een koekenpan en bak de appelpartjes op middelmatig hoog vuur in 10 minuten goudbruin.
    Strooi 1 eetlepel kaneelsuiker over de .
  4. Schenk de erover, draai het vuur uit, maar houd de warm door ze af te dekken onder aluminiumfolie.
    Verhit in een koekenpan met anti aanbak laag een klein beetje boter.
    Schenk een dunne laag beslag in de pan, bak de onderkant mooi goudbruin.
  5. Keer het flensje als de bovenkant gestold is en bak ook deze kant goudbruin, laat het flensje op een bord glijden en houd warm, bak op de zelfde manier nog 7 flensjes.
    Leg op 4 borden 2 warme flensjes, verdeel de appelpartjes erover en vouw ze dicht.
  6. Schep op elk bord wat crème fraîche en bestrooi met kaneelsuiker en het .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
516 kcal
25%2064 kcal
Vetten
27 g.
38%108 g.
Waarvan verzadigd
2 g.
14%8 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
5%4 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
10%0 g.
Koolhydraten
47 g.
18%188 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
2 mg.
0%8 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Flensjes met kaneelappels en cognac