Flensjes met mandarijnen
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Garde
- Koekenpan
- Zeef
Bereidingswijze
- Klop in een grote kom met een garde de los met de , en een mespunt .
- Zeef de erboven en klop deze erdoor.
- Giet het beslag door de zeef over in een andere kom, zodat alle klontjes achterblijven.
Verhit in een koekenpan met anti- aanbaklaag een klontje boter (niet te veel want de flensjes moeten heel dun worden) en bak de onderkant goudbruin, keer het flensje als de bovenkant is gestold en bak de andere kant ook goudbruin.
Laat het flensje op een bord glijden en bak op dezelfde manier met de rest van het beslag nog 7 flensjes.
Snijd de onderkant en bovenkant van de mandarijn, snijd met een scherp mes langs het vruchtvlees dik de schil eraf, zodat het wit eraf is. - Snijd ze in dikke plakken.
Verhit in een koekenpan 1 eetlepel boter, voeg de suiker toe en maak een lichte karamel: - blijf roeren tot het mengsel een lichtblonde kleur heeft.
- Blus de karamel af met het en laat inkoken tot de is opgelost.
- Leg de mandarijnplakken in het sap en verwarm ca. 5 minuten op laag vuur.
- mandarijn tussen de flensjes en vouw ze dicht.
Kook het vocht voor de helft in, haal van het vuur, roer de scheut likeur erdoor en verdeel over de flensjes.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 297 kcal | 14% | 1188 kcal |
Vetten | 10 g. | 14% | 40 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 27 g. | 10% | 108 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 12 g. | 13% | 48 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |