Flensjes met romige spinazie-paddenstoelenvulling
- Herkomst Nederland
- Categorie Vegetarisch
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Flensjes recepten
- Bereiden
- Kookboek van frientje
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Garde
- Koekenpan
- Oven
- Ovenschaal
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Maak eerst de flensjes.
- Klop in een kom de met een mespunt zout.
- Breek het erboven en schenk de erbij.
- Klop het geheel met een garde of mixer tot een glad beslag.
- Verhit in een kleine koekenpan (ca. 20 cm doorsnede) telkens wat olie en bak met het beslag 8 flensjes.
- Leg ze op een bord.
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Maak de vulling.
- Ontdooi en verwarm de spinazie volgens de gebruiksaanwijzing.
- Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier en snijd ze in plakken.
- Verhit de olie in een koekenpan en fruit de en 1 minuut.
- Voeg de paddenstoelen toe en bak ze 4 minuten mee.
- Laat de spinazie uitlekken in een vergiet.
- Meng de spinazie door de paddenstoelen en roer er de en het citroenrasp door.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel het spinaziemengsel over de flansjes en rol ze op.
- Leg ze naast elkaar in een ovenschaal en strooi er de over.
- Zet de flensjes in de oven tot de gesmolten is.
- Serveer met een tomaten salade.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, ricotta, kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 401 kcal | 20% | 1604 kcal |
Vetten | 11 g. | 16% | 44 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 52 g. | 20% | 208 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |