Flensjestaart

Ingrediënten

+ -
print

Bechemelsaus:

Flensjes beslag:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Taartvorm
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Bechemelsaus:
  2. Laat de smelten en voeg de toe (roux).
  3. Voeg de warme toe aan de koude roux en maak een homogene saus.
  4. Maak het flensjes beslag en bak er dunne flensjes van.
  5. in de pan en het gesnipperde uitje aanfruiten.
  6. De fijn hakken en meebakken.
  7. en kruiden toevoegen.
  8. Wat bechamelsaus toevoegen en op smaak brengen met .
  9. Een taartvorm nemen en een flensje op de bodem leggen.
  10. Hierop gehaktmengsel doen en zeer dun uitsmeren.
  11. Dit herhalen tot de vorm vol is.
  12. Plaats de vorm nu in een voorverwarmde oven van 180 graden C.
  13. en bak de taart in 20 minuten af.
25
25
25

Variaties op Flensjestaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Flensjestaart
VariatieAantalGang
Flensjestaart met gerookte zalm en verse spinazie1Voorgerechten
Flensjestaart met een mascarpone van frambozen en pistache1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter, boter, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, boter, melk, boter, melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, boter, melk, boter, melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
485 kcal
24%2910 kcal
Vetten
41 g.
59%246 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
22 g.
8%132 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Flensjestaart