Flesjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. wassen, de kroontjes eraf en grote doormidden snijden.
  2. Laat de perzikstukjes goed uitlekken.
  3. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel .
  4. Daarin bak je het samen met de tot het lichtbruin is.
  5. Je voegt het fruit toe en bakt het zachtjes 3 minuten mee.
  6. Af en toe voorzichtig omscheppen.
  7. Zeef de samen met de en 'n mespuntje boven een kom.
  8. Giet daarna, terwijl je roert, de er heel langzaam bij.
  9. Heb je een mooi, glad beslag?
  10. Klop dan met een vork de en 1 eetlepel vloeibare boter erdoor.
  11. Je gaat flensjes bakken:
  12. Verhit een paar druppels vloeibare boter in een kleine koekenpan.
  13. Schep 2 eetlepels beslag in de koekenpan en verdeel het beslag over de bodem.
  14. Bak het flensje ongeveer 30 seconden aan de ene en 30 seconden aan de andere kant.
  15. Schuif het op een bord dat je eerst in de oven hebt voorverwarmd.
  16. En bak nog 7 flensjes.
  17. Leg ook deze op het voorverwarmde bord, zodat je een stapeltje van 8 flensjes hebt.
  18. Maak het fruit weer even warm.
  19. Schep op de flensjes een bolletje ijs en vouw ze op.
  20. Leg twee flensjes op elk bord.
  21. Fruit rondom en smullen!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in vloeibare margarine
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • aardbeien, suiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in vloeibare margarine
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • vloeibare margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • vloeibare margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in vloeibare margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in vloeibare margarine
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
239 kcal
11%956 kcal
Vetten
8 g.
12%32 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
26 g.
10%104 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Flesjes