Maak de schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
Maak de rawit(1 stuk) schoon en snij deze in stukjes.
Maak de bosuitjes(2) schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Doe de eieren(5) in een schaal en sla deze los.
Was de spinazie(1 bosje) en snij het grof en laat de spinazie(1 bosje) goed uitlekken.
Meng de eieren(5) met de spinazie(1 bosje), kippengehakt(50 gram), sagomeel, knoflook, ui(0.5)(0.5), zout(0.5 theelepels)(1 theelepel), peper(0.5 theelepels) en bosuitje(1 stuk).
Schep het geheel goed door elkaar tot een homogene massa.
Verhit olie(5 deciliter) in de wok.
Neem twee lepels van het mengsel en frituur dit in de olie(5 deciliter) tot het gaar is.
Verwerk op deze manier de rest van het mengsel.
Maak voor de saus van de maïzena een papje met wat water(2 eetlepels).
Verwarm de margarine en fruit hier de knoflook, ui(0.5)(0.5) en rawit(1 stuk) in tot de geuren vrijkomen.
Voeg de tomatenketchup(50 gram), worcestersaus(1 theelepel), ketjap manis(1.5 theelepels), zout(0.5 theelepels)(1 theelepel) en suiker(0.5 eetlepels) toe.
Roer het geheel goed door en voeg daarna de bouillon toe.
Breng de saus aan de kook en bind het met de maïzena, roer dit goed door.
Voeg de doperwtjes en bosuitjes(2) toe.
Serveer de gehaktkoekjes samen met de saus.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en kippenbouillon
Gluten
spinazie en kippenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
Suiker
ketjap manis en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
kippenbouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
Koemelk
kippenbouillon en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
Lactose
boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
Soja
olie en kippenbouillon kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.