In een koekenpan (liefst met anti-aanbaklaag) 1 eetlepel verhitten.
, gesnipperde ui en de helft van de knoflook 3 minuten fruiten.
Af en toe omscheppen.
loskloppen.
Gebakken groente, selderij (en ) door de roeren.
naar smaak toevoegen.
Bak van dit mengsel 4 omeletten en houd die warm.
De saus:
In een steelpannetje 1 eetlepel olie(4 eetlepels) verwarmen.
De rest van de knoflook kort in de olie(4 eetlepels) fruiten, tomatenpuree(1 blikje) erdoor roeren, de bouillon toevoegen en het geheel aan de kook brengen.
Tomatensaus op smaak brengen met ketjap en 3 minuten zachtjes laten doorkoken.
Uiringen en erwten aan de tomatensaus toevoegen en 2 - 3 minuten laten sudderen.
Maïzena met twee eetlepels water losroeren, door de saus roeren en enkele seconden laten doorkoken tot de saus gebonden is.
Gemberwortel(1 centimeter) uit de saus halen.
De omeletten op 4 borden leggen en de saus erover schenken.
Serveren met bijv.
komkommer in het zuur, gebakken uitjes en kroepoek.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en kippenbouillon
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
kippenbouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
kippenbouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in selderie
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en kippenbouillon
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
peper en zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.