Foe yong hay

Ingrediënten

+ -
print

De omelet:

De saus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
  2. Zet gelijk de rijst op.
  3. Rijst, saus en zijn dan ongeveer tegelijk klaar.
  4. Bereidingswijze:
  5. De .
  6. Klop de met een scheutje water los, voeg hieraan en djahé aan toe.
  7. Snijd de in plakjes, de snipperen en de knoflook fijn maken.
  8. Maak van de kleine blokjes of maak de tijgergarnalen schoon.
  9. Bak de met de knoflook in olie lichtbruin.
  10. Bak ook de en even aan en de of de tijgergarnalen met wat zeezout.
  11. Snipper de peterselie fijn.
  12. Doe ui, knoflook, , gesnipperde , , of de garnalen en de verse peterselie door het eimengsel en roer het goed door.
  13. Verhit een koekenpan met olie op een klein vuur en giet hier het mengsel in.
  14. Dek het geheel af met een glazen deksel en bak het.
  15. Licht de af en toe van de bodem en keer hem tenslotte om.
  16. De saus:
  17. Vul een pan met 1 liter water en voeg de ingrédiënten toe.
  18. Breng het aan de kook onder af en toe roeren.
  19. Maak het op smaak met azijn en maggi(blokjes)of Nam Pla.
  20. Bind de saus met maïzena.
  21. Serveertips:
  22. Giet de saus over de en serveer het met witte rijst.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in ketchup
  • vissaus, suiker, ketchup past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • omelet kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in ketchup
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in vissaus
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • vissaus is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
365 kcal
18%1460 kcal
Vetten
18 g.
26%72 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
16 g.
6%64 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Foe yong hay