Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Bakplaat
  • Zeef
  • Bakpapier
  • Bakfolie

Bereidingswijze

  1. Doe de in de mixer en mix tot een papje.
  2. Zeef ze en verwijder de pitjes.
  3. Doe de sap in een pot, voeg de suiker toe en breng aan de kook.
  4. Roer regelmatig tot de massa de dikte van een confituur zal krijgen en inkookt tot de helft.
  5. Zet van het vuur en laat rusten.

    Doe de gehakte chocolade in een grote kom.
  6. Verwarm de tot ze bijna kookt en giet over de chocoladestukjes.
  7. Wacht ongeveer 2 minuten tot de chocolade begint te smelten en roer dan alles goed samen tot hij volledig smelt.

    Meng de chocolade met een klopper tot een homogene massa.
  8. Dit is jou ganache.
  9. Voeg bij de chocolade de siroop en frambozenpuree en meng goed samen.
  10. Sluit de kom af met een folie en laat voor 3 uur in de koelkast opstijven.

    Bedek de bakplaat met een bakfolie of bakpapier.
  11. Maak met de hulp van twee theelepels van de chocolademassa mooie evengrote balletjes en zet ze op een bakplaat.
  12. Als ze allemaal klaar zijn, laat ze voor 2 uur in de diepvriezer opstijven.

    Doe de couverture in een kom bestemd voor de microgolf.
  13. Zet de kom met de chocolade in de microgolf voor een minuut en roer hem daarna goed door.
  14. Herhaal dit tot de chocolade volledig gesmolten zal zijn.
  15. Let op!
  16. De chocolade mag niet te warm zijn, anders beginnen de truffels onder die warmte van binnen smelten.

    Doop de truffels in de couverture met behulp van de vorkjes of speciaal daarvoor dienende lepels.
  17. Neem de truffels van de chocolade, zet ze op de bakplaat bekleed met de folie of bakpapier en herhaal het tot alle truffels gedompeld zijn.

    Zet nu de truffels in de koelkast voor ongeveer 30 minuten.
  18. Je mag ze eventueel ter decoratie met rode voedselkleur besprenkelen.
    Bewaar de truffels in een gesloten recipiënt in de koelkast voor maximum twee weken.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade en pure chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade en pure chocolade
  • frambozen en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in pure chocolade en pure chocolade
  • pure chocolade en pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade en pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade en pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade en pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
5281 kcal
264%5281 kcal
Vetten
317 g.
453%317 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
482 g.
185%482 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Framboostruffels