Kook de frambozenpuree met driekwart van de tot 104 ºC.
Klop het eiwit met de rest van de suiker(20 gram)(50 gram)(160 gram) luchtig.
Giet langzaam de kokende frambozensiroop bij het schuim en klop het schuim koud.
Spatel de eidooiers(2)(5) en de bloem(2 eetlepels)(100 gram) door het schuim en strijk het beslag dun uit over een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak het biscuit in de oven in circa 8 minuten gaar.
Laat het biscuit afkoelen en snijd in 2 rechthoeken van circa 35x10 centimeter.
Advocaatcrème
3.
Halveer het vanillestokje(1 stuk) in de lengte en schraap het merg eruit.
Breng voor de banketbakkersroom in een pan de melk(250 milliliter) met het vanillemerg en de helft van de suiker(20 gram)(50 gram)(160 gram) aan de kook.
Roer de eidooier(1 stuk) met de rest van de suiker(20 gram)(50 gram)(160 gram) los en roer de bloem(2 eetlepels)(100 gram) erdoor.
Meng een scheutje melk(250 milliliter) door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door.
Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten.
Laat de banketbakkersroom, afgedekt met plasticfolie, afkoelen.
Roer de boter(25 gram)(250 gram) met de poedersuiker(1 stuk)(60 gram) luchtig.
Roer de banketbakkersroom glad met de advocaat(160 milliliter).
Voeg toe aan de opgeklopte boter(25 gram)(250 gram) en klop goed door.
Frambozencrème
4.
Week de gelatine(1 stuk) in koud water.
Verwarm in een pan, al roerende, het citroensap, frambozenpuree, ei(1 stuk), eidooier(1 stuk) en de suiker(20 gram)(50 gram)(160 gram) tot 85 ºC.
Knijp de gelatine(1 stuk) uit en los het op in het frambozenmengsel.
Snijd de boter(25 gram)(250 gram) in stukjes en roer door de warme massa.
Schep de crème in de rechthoekige vorm en vries de crème in.
Snijd de bevroren crème in een baan van 35x3 centimeter.
5.
Spuit banen advocaatcrème op een plak frambozenbiscuit.
Druk in het midden de bevroren plak frambozencrème en spuit er advocaatcrème op.
Dek af met de plak frambozenbiscuit.
Bestrijk de bovenkant met jam en verdeel de frambozen(2) erover.
Hak de pistachenoten fijn en garneer de bovenkant van de taart met frambozen(2) en honing(1 eetlepel).
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bloem en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
suiker, suiker, poedersuiker, suiker, frambozen, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
advocaat kan sporen bevatten van ei en Allergie in eiwitten, eidooiers, eidooiers, ei
Koemelk
boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, boter, boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
melk, boter, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, suiker, poedersuiker, gelatine, suiker, poedersuiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.