Frambozen-kwarktaart met meringue
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Kwarktaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Taartvorm
- Oven
- Bakpapier
- Rasp
Bereidingswijze
- Laat de ontdooien, splits een ei en zet het eiwit voor de meringue koud weg.
- Kneed 200 gram , 50 gram , de eidooier en ca. 1 eetlepel ijskoud water tot een glad deeg.
- Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg het koud weg ca. 30 minuten.
- Rol het deeg op een beetje uit tot een cirkel (ca 34 cm doorsnede).
- Beleg een ingevette springvorm (26 cm doorsnede) met het deeg en druk goed aan.
- Prik met een vork meermalen in het deeg en leg het bakpapier erboven op.
- Leg de gedroogde voor het blindbakken erbovenop.
- Bak de taartbodem 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden C.
- Smelt 50 gram en laat afkoelen.
- Splits 7 , houd 1 eiwit apart en voeg het aan het eiwit voor de meringue toe.
- Klop de andere 6 eiwitten stijf en strooi er tijdens het kloppen geleidelijk 3 eetlepels bij.
- Rasp de schil van de .
- Meng 7 eidooiers, de kwark, 150 gram , de , de citroenschil, 1 eetlepel en de .
- Roer de vloeibare er geleidelijk doorheen.
- Spatel de stijfgeslagen eiwitten er voorzichtig doorheen.
- Neem de taarbodem uit de oven.
- Neem het bakpapier met de uit de taartvorm.
- Strijk ca. 1/4 van de kwarkmassa over de taartbodem.
- Laat de eventueel uitlekken en verdeel ze over de kwarkmassa.
- Strijk de rest van de kwarkmassa glad over de .
- Bak de taart ca. 45 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden C.
- Klop voor de meringue de 2 koud weggezette eiwitten stijf en voeg geleidelijk 125 gram toe.
- Roer er tenslotte het doorheen.
- Strijk de meringue na 30 minuten losje over de taart.
- Laat daarbij ca. 2 cm van de rand vrij.
- Bak de taart verder af, laat hem afkoelen en bestrooi met .
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- frambozen, suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter en magere kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en magere kwark
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en magere kwark is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 288 kcal | 14% | 4608 kcal |
Vetten | 12 g. | 17% | 192 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 20 g. | 7% | 320 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 21 g. | 23% | 336 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |