laat de ontdooien.
Bekleed de bodem van een springvorm (doorsnede 26 cm) met bakpapier.
Splits de eieren(3).
Klop het eiwit met een snufje zout(1 stuk) stijf in een vetvrije kom en klop er geleidelijk 100 gram suiker(250 gram) en 1 zakje vanillesuiker(2 zakjes) doorheen.
Klop de eidooiers er een voor een doorheen.
Zeef de bloem(75 gram), de maizena(25 gram) en het bakpoeder(1 theelepel) over het eimengsel en roer het erdoorheen.
Strijk het beslag in de springvorm.
Bak ca 15 minuten in de oven en laat afkoelen.
Week de blaadjes gelatine(11 blaadjes) in koud water.
Pureer de frambozen(1 stuk)(350 gram) en strijk ze door een zeef.
Meng de frambozenpuree met de kwark,150 gram suiker(250 gram) en 1 zakje vanillesuiker(2 zakjes) Knijp de blaadjes gelatine(11 blaadjes) uit en los ze op in een pan op laag vuur.
Roer er 3 eetlepels van de frambozenkwark doorheen.
Roer het gelatinemengsel door de overige frambozenkwark.
Klop 250 ml slagroom(600 milliliter) stif en roer door de frambozenkwark.
Snijd de taart horizontaal door.
Sluit de ring van de springvorm om de onderse bodem, bestrijk met de frambozenkwark en leg de bovenste bodem erop.
Rooster het amandelschaafsel(75 gram) in een droge koekenpan goudbruin, laat afkoelen.
Klop 350 gram slagroom(600 milliliter) stijf, strijk de frambozenjam(50 gram) door een zeef.
Roer de jam door 2/3 van de slagroom(600 milliliter).
Bestrijk de taart rondom met de frambozenroom.
Druk het amandelschaafsel(75 gram) tegen de zijkant van de taart.
Doe de overige slagoom in een spuitzak met kleine spuitmond en spuit daarmee kleine bloemetje op de taart, garneer met frambozen(1 stuk)(350 gram).
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
frambozen, suiker, vanillesuiker, frambozen past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
magere kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in magere kwark en slagroom
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
magere kwark en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, maizena, gelatine
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (2)
Frambozen-kwarktaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies RESET
Deze taart is lekker en machtig.
Gebruik liever een 24 cm bakvorm want anders is je cake niet dik genoeg om door te snijden.
Ook heb ik er veel minder suiker in gedaan en dat ging prima. Je kunt ook... Lees reactie
Nicole 2 maart 2014
Wat een heerlijke frambozentaart! Echt geweldig!
Carla 23 april 2013
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.