Frambozencake

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Spatel
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Bekleed een cakevorm (ca. 25 cm lang, ca. 1,8 liter inhoud) met vershoudfolie.
    Meng 4 eetlepels met de frambozenlikeur.
    Leg de lange op een platte schaal en bedruppel ze met het siroopmengsel.
  2. Leg 2 lange achter elkaar aan de rechterkant van de vorm en leg er 2 aan de linkerkant van de vorm. (lange kant)
    Week de in ruim koud water.
    Was eventueel voorzichtig de .
    Roer de , de crème fraiche, 2-3 eetlepels en de kort met de mixer doorelkaar.
  3. Knijp de uit en los hem al roerend in een pan met laag vuur op.
  4. Roer 3 eetlepels van het roomkaasmengsel er door heen en roer vervolgens het gelatinemengsel door de rest van het roomkaasmengsel.
  5. Klop 200 milliliter stijf en spatel hem erdoor.
  6. Spatel vervolgens de erdoor.
    Verdeel de helft van de frambozencrème over de cakevorm en strijk glad.
    Verdeel opnieuw 4 lange op dezelfde manier over de vorm.
    Verdeel de overige crème erover en strijk glad.
  7. Verdeel nog 4 lange over de crème, druk ze een beetje in en zet de cakevorm 4 uur in de koelkast.
    Stort de frambozencake uit de vorm en verwijder het folie.
    Klop de rest van de lobbig en voeg geleidelijk de toe.
  8. Verdeel de over het gebak of serveer hem erbij.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Frambozencake

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Frambozencake
VariatieAantalGang
Witte choco-frambozencake1Taart en gebak
Frambozencake1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • frambozen, suiker, vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomkaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomkaas en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
111 kcal
5%1332 kcal
Vetten
6 g.
9%72 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
8 g.
9%96 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Frambozencake