Frambozenijs met witte chocolademousse
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Chocolademousse recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Zeef
Bereidingswijze
- Bewaar 50 gram als garnering en pureer de rest door een zeef.
- Meng de gepureerde in een kom met het , citroensap en de .
- Dek de kom af en laat het mengsel ca. 2 uur in de koelkast rijpen.
- Maak ondertussen de chocolademousse.
- Smelt hiervoor de witte au-bain-marie.
- Sla de halfstijf en meng deze met de witte gesmolten .
- Zet de mousse minstens 1 uur in de koeling om op te stijven.
- Maak in een ijsmachine de sorbet volgens de gebruiksaanwijzing van de machine.
- Serveer het met de witte chocolademousse en verse .
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in ijs en chocolade
- frambozen en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in ijs en chocolade
- ijs en chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in ijs en chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in ijs en chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 440 kcal | 22% | 1760 kcal |
Vetten | 7 g. | 11% | 28 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 18 g. | 7% | 72 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 68 g. | 76% | 272 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |