Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Bakplaat
  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Vormpjes

Bereidingswijze

  1. Doe de in een pan.
  2. Voeg het citroensap en de helft van de suiker toe en kook 2 minuten zachtjes op laag vuur, of tot de uiteen vallen.
  3. Haal van het vuur en druk door de zeef.
    Doe de puree terug in de pan en vermeng dit met het maizenapapje
    Kook op matig vuur alroerend tot een dikke gladde puree doe terug in een kom en laat volledig afkoelen.
    Verwarm de oven voor tot 190 graden.
  4. Vet 6 soufflépotjes van 2 deciliter in met de gesmolten .
    Roer de door de frambozenpuree.
  5. Klop in een andere vetvrije kom de stijf, voeg de rest van de suiker toe en klop tot een glanzende massa.
  6. Roer 1 eetlepel eiwit door de frambozenmassa en spatel dan de rest er voorzichtig door.
    Schep in de vormpjes, strijk glad en haal een mesje langs de bovenranden tussen de vorm en het mengsel zodat de soufflés gelijkmatig rijzen.
    Zet op een bakplaat en bak de soufflés 8 tot 10 minuten, of tot de korst krokant is maar naar het midden nog zacht is
    Haal uit de oven, bestuif met de en serveer direct
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Frambozensoufflés

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Frambozensoufflés
VariatieAantalGang
Chocolade-frambozensoufflés1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • frambozen en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eidooiers en eiwitten is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Frambozensoufflés heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Lijkt me heerlijk! Ik neem het recept mee en ga het zeker een keer uitproberen! Bedankt voor het plaatsen. Groetjes
maria59 10 februari 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
304 kcal
15%1824 kcal
Vetten
18 g.
26%108 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
24 g.
9%144 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Frambozensoufflés