Frambozentaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
  2. Leg de bladerdeeg op elkaar en zorg dat ze goed aan elkaar vast zitten.
  3. Maak er een soort grote plak van.
  4. Leg vervolgens de plak deeg op een met bakpapier beklede bakplaat, vouw vervolgens de randen ongeveer 1,5 centimeter terug zodat je een verhoogde rand krijgt.
  5. Prik met een vork in de gehele bodem gaatjes, bestrijk vervolgens de gehele bodem met geklopt en strooi daarna de suiker er gelijkmatig overheen.
  6. Zet het deeg vervolgens zo'n 20 minuten in de oven tot de bodem er een beetje goudbruin en krokant uitziet.
  7. Laat de bodem nu even rusten zodat deze kan afkoelen.
  8. Ondertussen verwarm je de samen met 2 eetlepels citroensap.
  9. Wanneer dit is verwarmd zeef je het is het dan nog te dik voeg dan een beetje heet water toe.
  10. Vervolgens roer je de glad samen met de lemon curd, de rest van het citroensap, en de citroenschil.
  11. Dit alles op de bodem leggen samen met de en laat dit opstijven in de koelkast.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Frambozentaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Frambozentaart
VariatieAantalGang
Hazelnoot/frambozentaart1Taart en gebak
Chocolade-frambozentaart1Taart en gebak
Frambozentaartjes1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • frambozen past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • roomboterbladerdeeg en mascarpone is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboterbladerdeeg en mascarpone is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
484 kcal
24%1936 kcal
Vetten
36 g.
51%144 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
26 g.
10%104 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Frambozentaart