Frambozentaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van marloess
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Oven
- Zeef
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden C.
- Leg de bladerdeeg op elkaar en zorg dat ze goed aan elkaar vast zitten.
- Maak er een soort grote plak van.
- Leg vervolgens de plak deeg op een met bakpapier beklede bakplaat, vouw vervolgens de randen ongeveer 1,5 centimeter terug zodat je een verhoogde rand krijgt.
- Prik met een vork in de gehele bodem gaatjes, bestrijk vervolgens de gehele bodem met geklopt en strooi daarna de suiker er gelijkmatig overheen.
- Zet het deeg vervolgens zo'n 20 minuten in de oven tot de bodem er een beetje goudbruin en krokant uitziet.
- Laat de bodem nu even rusten zodat deze kan afkoelen.
- Ondertussen verwarm je de samen met 2 eetlepels citroensap.
- Wanneer dit is verwarmd zeef je het is het dan nog te dik voeg dan een beetje heet water toe.
- Vervolgens roer je de glad samen met de lemon curd, de rest van het citroensap, en de citroenschil.
- Dit alles op de bodem leggen samen met de en laat dit opstijven in de koelkast.
Ook lekker om te maken
Variaties op Frambozentaart
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Hazelnoot/frambozentaart | 1 | Taart en gebak |
Chocolade-frambozentaart | 1 | Taart en gebak |
Frambozentaartjes | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- frambozen past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- roomboterbladerdeeg en mascarpone is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboterbladerdeeg en mascarpone is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 484 kcal | 24% | 1936 kcal |
Vetten | 36 g. | 51% | 144 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 26 g. | 10% | 104 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |