Frambozentaartjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van battum80
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Oven
- Vormpjes
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Kneed in de keukenmachine of met de hand de , , , , , 2 el yoghurt en 1/2 tl zout tot een soepel deeg.
- Verpak het deeg in huishoudfolie en laat minimaal 45 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden. - Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken.
- Vorm er bolletjes van en rol elk bolletje in huishoudfolie uit tot een deegrondje van 2 mm dikte.
- Bekleed de taartvormpjes met het deeg en druk ligt aan.
- Leg op elke deegbodem een vel bakpapier en vul met blinde vulling.
Bak de deegbodems 20 min in het midden van de oven. - Verwijder de vulling en bakpapier en bak de bodems nog eens 10 min tot ze lichtbruin en gaar zijn.
- Laat bodems iets afkoelen en haal ze uit de vormpjes, laat daarna helemaal afkoelen.
Vul de taartbodems met de rest van de yoghurt en bedek ze met de . - Strooi wat over het geheel.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker, frambozen, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter en boerenyoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en mascarpone
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en mascarpone is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 166 kcal | 8% | 1660 kcal |
Vetten | 9 g. | 12% | 90 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 16 g. | 6% | 160 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 10 g. | 11% | 100 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |