Frangipane taart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van Floraa
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Taartvorm
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Vet de taartvorm in met wat .
- Neem je een grote taartvorm, leg dan heel het vel erin en druk de randen af met je handpalm.
Prik het deeg dan hier en daar wat in met een vork. - Zo zal de bodem niet bol komen te staan bij het bakken.
Laat de bodems rusten.
Snijd van de rest van het deeg bandjes die je straks kan gebruiken om bovenop de taartjes te leggen. - Ik drukte de overschot van het deeg bij elkaar, rolde het weer uit en sneed daar bandjes van, maar de meeste van mijn bandjes bleken te dik (en werden érg dik tijdens het bakken).
- Het best is het om het in zijn originele dikte(of zelfs wat dunner uitgerold) te gebruiken.
Je kan snijden met een pizzaroller of een deegrollertje of gewoon met een scherp mes.
Meng en goed door elkaar.
Roer de goed mals en romig. - Ze dient hiervoor op kamertemperatuur te zijn.
- Is dat niet zo, zet ze dan even op een laag wattage in de microgolfoven maar zorg er zeker voor dat ze NIET smelt!
Snijd het in twee met een scherp mes en schraap het merg er uit. - Voeg het merg bij de en meng alles goed door elkaar.
Meng hier één voor één de en ook telkens 1/3 van het amandel-suikermengsel door. - Maak je geen zorgen als je merkt dat de en de niet goed te mengen zijn.
- Dat is normaal.
- Uiteindelijk komt het wel goed.
- Voeg echter niet meteen alle in één keer toe.
Zeef de er tenslotte nog bij en spatel deze ook goed door het beslag.
Smeer nu met een (keuken)borsteltje (of eventueel met een lepeltje) de deegbodem in met een laagje abrikozenconfituur.
Je kan nu de oven al voorverwarmen op 190°C.
Schep het frangipanebeslag in de deegbodem(s) en strijk het lichtjes hol naar de randen toe. (zodat het midden holler is en de randen van deeg en beslag mooi bij elkaar aansluiten) Dit lukt perfect met een plastic patisserieschraper, maar als je dat niet hebt kan een lepel of spatel ook dienst doen.
Versier nu de taart met de deegrepen die je al gesneden hebt.
Klop een eidooier even los met een scheutje en strijk hiermee de deegbandjes in met behulp van een borsteltje of eventueel een lepeltje of een stukje keukenrol.
Bak nu de taartjes zo'n 30 minuten in een voorverwarmde oven op 190°C.
Laat ze ongeveer 40 minuten in de oven staan.
Ontvorm de taart meteen en plaats ze op een rooster.
Bestrijk de nog warme taart meteen met wat abrikozenconfituur.
Wanneer het is afgekoeld kan je de randen nog bestrooien met wat . - Doe dit door een plastic schraper of klein bordje boven de taart te houden zodat énkel de randen worden bestrooid.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- bladerdeeg en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per taart | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 2696 kcal | 134% | 2696 kcal |
Vetten | 197 g. | 281% | 197 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 161 g. | 62% | 161 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 200 g. | 222% | 200 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |