Kneed de , het , het ei(1 stuk) en 75 gram boter(1 stuk)(105 gram) in een kom goed doorelkaar.
Roer de gist(0.5) door de lauwe melk(1.75 deciliter) en doe het gistmengsel in de kom.
Kneed alles tot een stevig deeg.
Dek het af en laat het ca. 1 uur rijzen.
Kneed het deeg op een met bloem(375 gram) bestoven aanrecht goed door, rol het uit en bedek er een goed ingevette pizza of taartvorm mee.
De randen moeten goed bedekt zijn.
Dek de vorm af en laat het deeg 20 minuten rijzen.
Pel nu de uien(750 gram) en snijd ze in dunne ringen.
Snijd het spek fijn.
Bak het spek en de uien(750 gram) in de resterende boter(1 stuk)(105 gram), tot de uien(750 gram) glazig zijn.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Roer de crème fraîche, 3 eieren(3), zout(1 stuk)(1 snufje) en karwij in een kom doorelkaar.
Voeg het afgekoelde spek-ui mengsel toe en roer nog eens goed.
Verdeel dit mengsel gelijkmatig over het deeg in de vorm en bak de uienquiche 35-40 minuten in de oven.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
ei en eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter, melk, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.