Frikadel Djeruk Manis (Gevulde sinaasappels)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
- Braadpan
- Pan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Maak de schoon en snipper deze fijn.
Maak de schoon en pers deze fijn.
Maak de lomboks schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Rooster de ’s in een droge pan en maal deze fijn.
Snij de sinaasappels doormidden en lepel ze uit.
Laat circa 1 centimter vruchtvlees op de schil achter.
Snij een klein stukje van de onderkant af zodat ze stevig kunnen staan.
in de wok verhitten en de en fruiten.
Dan de en 's toevoegen en weer even bakken voor circa 2 minuten onder geregeld roeren.
toevoegen met de , , , , en .
Bak dit tot het gaar is.
Schep het geheel regelmatig goed door.
Vul de halve met dit mengsel en druk het stevig aan.
Maak de bovenzijde mooi bol.
Zet nu de vruchten in een grote braadpan of ovenschaal en bestrijk ze met wat .
Bak ze in 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Bestrijk ze nogmaals met wat .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Ajam Panggang djeruk madu (zoet zure kip van de BBQ)445m
-
Recept
Frikadel cabe (gevulde pepers met gekruid gehakt)420m
-
Recept
Frikadel van verse suikermaïs41u5m
-
Recept
Kacang manis (pinda’s met suiker)435m
-
Recept
Frikadel bakar (aardappel gehaktbrood)42u20m
-
Recept
Frikadel Atjeh445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- olie kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pinda
- trassi kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap
- ketjap en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- trassi kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in trassi
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1417 kcal | 70% | 5668 kcal |
Vetten | 35 g. | 51% | 140 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 17 g. | 6% | 68 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |