Frikadel van verse suikermaïs
- Herkomst Indonesie
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van leoniepoth
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Blender
- Pan
Bereidingswijze
- De geplette maïskorrels, fijngesneden en geklutste bij elkaar doen in een ruime kom.
- De overige kruiden en gepelde rauwe , behalve de en zout, in een blender grofmalen.
- Vervolgens de gemalen kruiden toevoegen aan het mengsel van de maïskorrels, en zout naar smaak erbij doen en de massa goed omscheppen.
- De frikadelletjes kunnen het beste in een koekepan (met tefallaag) gebakken worden.
- Een dun laagje in de pan is al voldoende en lepel voor lepel (gewenste grootte van de frikadel eerst bepalen en er een geschikte lepel voor gebruiken).
- De frikadelletjes op een niet te hoog vuur gaar laten bakken.
- Om het garen wat te bevorderen kan er een deksel (een doorzichtig deksel is ideaal hiervoor) worden gebruikt.
- Het omleggen van de frikadelletjes moet ook voorzichtig gebeuren om ze heel te laten.
- Tip 1:
- Voordat je de hele pan vol frikadelletjes legt, probeer je eerst een kleintje uit op smaak/lukken.
- Als de frikadelletjes uiteenspatten kun je dit verhelpen door er een extra ei en/of wat maizenapoeder erbij te doen; alles moet dan weer goed goed omgeschept worden voordat je met bakken verder gaat.
- Tip 2:
- Als je niet van houdt, dan kun je dit ook eventueel weglaten.
- De garnalen moeten er dan echt wel bij (gekookte garnalen kunnen voor dit gerecht ook gebruikt worden) Tip 3:
- Het vuur niet te hoog houden, anders is de kans groot dat de frikadelletjes heel snel bruin zijn, maar de maïskorrels nog niet goed gaar.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in trassi
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- trassi kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in garnalen en trassi
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1048 kcal | 52% | 4192 kcal |
Vetten | 13 g. | 19% | 52 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |