Frisse gazpacho van tomaat
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Koud
- Bereiden
- Kookboek van hokkiebokkie
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Koekenpan
- Staafmixer
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Aan de onderkant van de tomaten met een mes een kruisje maken, 20 tellen in kokend water leggen, onder de koude kraan afspoelen en de velletjes eraf trekken.
- Pitjes verwijderen en weggooien.
- De pellen en fijnhakken.
- De zaadlijsten van de halve 's verwijderen en fijnhakken.
- In een schaaltje de in de laten weken.
- De schillen, pitten eruit scheppen en in stukjes snijden.
- De tomaten, de helft van de , de helft van de 's, de helft van de en de geweekte met in een keukenmachine of met een staafmixer pureren.
- De bouillon, azijn en 2 eetlepels olie al roerend scheutje voor scheutje toevoegen.
- De knoflook pellen en erboven uitpersen.
- Naar smaak en toevoegen.
- De gazpacho in de koelkast door en door koud laten worden.
- De korst van de afsnijden en in blokjes van 1 cm snijden.
- In een koekenpan de rest van de olie verhitten en hierin de blokjes brood goudbruin bakken.
- Op keukenpapier laten uitlekken.
- De rest van de , , en brood in aparte bakjes scheppen.
- De soep in een terrine schenken en met de bakjes met groente en brood serveren.
- Ieder schept zijn eigen soep op met het garnituur naar keuze.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in vleesbouillon
- wijn en vleesbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in boterham
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en vleesbouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in vleesbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in vleesbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in vleesbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 39 kcal | 1% | 156 kcal |
Vetten | 1 g. | 2% | 4 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 1% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |