Frisse perentaart met amandelschaafsel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Taartvorm
  • Staafmixer
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Doe in een kom de , 100 gram en 100 gram in blokjes gesneden en kneed dit tot een kruimelig geheel.
  2. Scheid daarna van 2 de eiwitten en de dooiers.
  3. Kneed dan de dooiers door het kruimelige mengsel tot het een soepel deeg is geworden (de eiwitten worden verder niet gebruikt).
  4. Leg dit deeg in plasticfolie voor 30 minuten in de koelkast.
  5. Maal ondertussen het fijn in de keukenmachine of met de staafmixer.
  6. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  7. Smelt daarna de rest van de en roer dit door 100 gram suiker, de fijngemalen amandelen en het citroensap.
  8. Klop hier weer een ei doorheen.
  9. Schil daarna de , halveer ze en verwijder het klokhuis.
  10. Neem het deeg uit de koelkast en rol het op een met bestoven aanrecht uit tot een plak die iets groter is dan de taartvorm.
  11. Bekleed de taartvorm met het deeg.
  12. Verdeel de halve in cirkelvorm over de bodem en verspreid het amandelmengsel goed tussen de .
  13. Bak de taart in 45 minuten in de oven gaar.
  14. Serveer warm of koud.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Frisse perentaart met amandelschaafsel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Hij zag er niet alleen lekker uit nadat ie uit de oven kwam, hij was ook heerlijk! En dat van fruit uit de boomgaard, de boom hangt nog vol met peren, dus hopelijk krijgen we nog veel bezoek die ons k... Lees reactie
30 augustus 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
721 kcal
36%3605 kcal
Vetten
57 g.
81%285 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
71 g.
27%355 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Frisse perentaart met amandelschaafsel