Frisse salade met geitenkaas , spek en honing

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Maak een dressing van 3 el , 1 el , de fijngesnipperde knoflook ,blaadjes van 2 takjes ,fijngesneden rozemarijn , beetje verse peper en snufje .
  2. Roer dit even flink zodat de oplost, Laat het daarna even staan en voeg dan 6 el toe.
  3. Roer het nog eens flink door tot het geheel eruit ziet als een soort sausje.
    Bak een afbak af maar doe dit op 185 graden zodat het sokbrood wel warm/gaar word maar niet knapperig is.
  4. Laat even afkoelen en snij er 12 gelijke sneetjes van zo’n 3cm dik.
    Snij de 2 1 keer door en dan elk deel in 8 partjes.
  5. Bestrooi de partjes met peper en .
  6. Snij de in reepjes en vervolgens in blokjes.
    Bak de even aan in een pan.
  7. Maar pas op ze zijn zo verbrand !
  8. Voeg als je nog lekker heet zijn wat toe en laat zo afkoelen.

    Snij de in 12 even dikke plakken en bestrijk elk plakje met wat en doe op elk stukje een klein beetje verse .
  9. Wikkel de in het .
  10. Zorg dat het spek mooi afdekt en bak de -pakketjes in de koekenpan.
  11. Let op zodra ze bruin beginnen te worden dreigt de kaas er uit te lopen en dan moeten ze direct uit de pan.

    Leg de “pakketjes” op een stukje ( 3 per persoon ) en leg die weer onder de grill zodat ze verder kunnen warm worden / roosteren.
  12. Meng de bij de sla en doe de dressing er over en Pak 4 grote borden en verdeel en over de borden en wat er over strooien.
  13. Vervolgens de stukjes onder de grill vandaan halen en op elk bord 3 leggen.
  14. Doe boven op nog een paar blaadjes en klaar is kees.

    Gegeten in Frankrijk met Jan en Marina in 2008.
  15. Lekker tamelijk zwaar als voorgerecht hou hier rekening mee.
  16. Kan ook als maaltijd door.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • stokbrood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in stokbrood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in stokbrood
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in stokbrood
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in stokbrood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in stokbrood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • geitenkaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in stokbrood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ontbijtspek en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
55 kcal
2%220 kcal
Vetten
1 g.
2%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
9 g.
3%36 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Frisse salade met geitenkaas , spek en honing