Kneed de , de , een snufje zout(1 stuk), 100 gram boter(100 gram) in stukjes, de eidooier(1 stuk) en ev. 1 eetlepel water eerst met de deeghaken van de mixer en daarna kort met de hand tot een glad deeg.
Wikkel het deeg in de folie en leg het minstens 30 minuten koud weg.
Beboter een springvorm (26 cm doorsnede).
Druk het deeg gelijkmatig als bodem in de vorm.
Steek de deegbodem met en vork meerdere malen in.
Bak de bodem 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Laat de bodem helemaal afkoelen.
Laat 6 blaadjes gelatine(12 blaadjes) minstens 5 minuten in een ruime hoeveelheid koud water weken.
Was de bramen(750 gram), laat ze uitlekken en haal de slechte er tussenuit.
Laat de abrikozen(1 blik) uitlekken en vang het sap op.
Pureer 1/3 van de bramen(750 gram), de abrikozen(1 blik), 3 eetlpeels sap, de vanillesuiker(1 zakje)(2 zakjes) en 50 gram suiker(100 gram) in en hoge kom.
Knijp de gelatine(12 blaadjes) goed uit en laat hem op een laag vuur oplossen.
Roer er 4 eetlepels puree doorheen en roer het mengsel vervolgens door de rest van de puree.
Zet het ca. 20 minuten koud weg totdat het begint te geleren.
Klop de slagroom(200 milliliter) stijf en spatel hem er doorheen.
Sluit de taartring om de boem en beleg hem met 1/3 van de bramen(750 gram).
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
poedersuiker, vanillesuiker, suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
boter en yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, slagroom, yoghurt
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter, slagroom, yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker, gelatine, suiker, poedersuiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.