Fruitige bramentaart

Ingrediënten

+ -
print

Voor 16 stukken:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Spatel
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Kneed de , de , een snufje , 100 gram in stukjes, de en ev. 1 eetlepel water eerst met de deeghaken van de mixer en daarna kort met de hand tot een glad deeg.
  2. Wikkel het deeg in de folie en leg het minstens 30 minuten koud weg.
  3. Beboter een springvorm (26 cm doorsnede).
  4. Druk het deeg gelijkmatig als bodem in de vorm.
  5. Steek de deegbodem met en vork meerdere malen in.
  6. Bak de bodem 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
  7. Laat de bodem helemaal afkoelen.
  8. Laat 6 blaadjes minstens 5 minuten in een ruime hoeveelheid koud water weken.
  9. Was de , laat ze uitlekken en haal de slechte er tussenuit.
  10. Laat de uitlekken en vang het sap op.
  11. Pureer 1/3 van de , de , 3 eetlpeels sap, de en 50 gram in en hoge kom.
  12. Knijp de goed uit en laat hem op een laag vuur oplossen.
  13. Roer er 4 eetlepels puree doorheen en roer het mengsel vervolgens door de rest van de puree.
  14. Zet het ca. 20 minuten koud weg totdat het begint te geleren.
  15. Klop de stijf en spatel hem er doorheen.
  16. Sluit de taartring om de boem en beleg hem met 1/3 van de .
  17. Strijk de vruchtencrème eroverheen.
  18. Zet de taart ca. 1 uur koud weg.
  19. Week de rest van de .
  20. Roer de , de crème fraiche, de en 50 gram door elkaar.
  21. Knijp de goed uit en laat hem oplossen op laag vuur.
  22. Roer er 4 eetlepels doorheen en roer het mengsel vervolgens door de rest van de .
  23. Strijk het mengsel over de vruchtencrème.
  24. Zet de taart ca. 3 uur koud weg.
  25. Meng de taartina en 2 eetlepels .
  26. Roer er 250 mililiter water doorheen en breng het geheel al roerend aan de kook, Laat de taartina een beetje afkoelen en verdeel hem over de taart.
  27. Leg de rest van de erop en zet de taart 1 uur koud weg.
  28. Versier de taart met melisse en bestuif hem met .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • poedersuiker, vanillesuiker, suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, slagroom, yoghurt
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, slagroom, yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker, gelatine, suiker, poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
2190 kcal
109%2190 kcal
Vetten
97 g.
139%97 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
210 g.
80%210 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
123 g.
137%123 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Fruitige bramentaart