Fruittaartje
- Herkomst Nederland
- Categorie Speciale gelegenheden
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Staafmixer
Bereidingswijze
- Maak het fruit schoon en houd een kwart apart voor de garnering.
- Doe de rest van het fruit in een ondiepe schaal.
- Voeg naar smaak en toe.
- Meng het geheel en zet het in de vriezer.
Verkruimel de en maal het met de gekaramelliseerde tot grove korrels. - Kneed dit met het tot een"deeg"
Haal het fruit uit de vriezer. - Zet de schaal in een bak warm water, zodat het fruit makkelijk loslaat.
Hak het ontdooide fruit met een staafmixer tot grove stukjes. - Zet de fruitmix even terug in de vriezer.
- Klop de op met de .
Gebruik een ronde bakvormring om het gerechtje op te maken.
Maak van het deeg een bodem in de ring. - Stevig aandrukken tot een gladde basis.
- Vul de vorm verder met een dikke laag fruitmix
Verwijder de vorm. - Doe er een toefje op en garneer het dessert met een muntblaadje.
- Garneer met het overige fruit.
Variaties op Fruittaartje
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Fruittaartjes met banketbakkersroom | 1 | Taart en gebak |
Fruittaartjes | 1 | Taart en gebak |
Snelle fruittaartjes | 1 | Hartige taarten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- speculaas is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelspijs is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 441 kcal | 22% | 1764 kcal |
Vetten | 25 g. | 36% | 100 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 41 g. | 15% | 164 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |